Tokaplasztika

tokaplasztika

A toka az áll alatti régióban zsírlerakódás következtében kialakuló bőrredő, ami gyakran előnytelenné változtatja arcunk karakterét. Kialakulhat testsúlygyarapodás következtében vagy örökletes, alkati okokból. Az évek múlásával az egyre lazuló kötőszövet miatt egyre zavaróbbá válik, és a kialakult elváltozások miatt a valósnál idősebb kinézetet eredményez. Mindezektől könnyedén és tartósan megszabadulhatsz egy egyszerű plasztikai beavatkozással.

Mi a tokaplasztika eredménye?

A tokaplasztika visszaadja az áll alatti terület feszességét, így helyreállítja a fiatalos megjelenést és fokozza az önbizalmat. A tokaplasztika során eltávolítjuk a bőr alatti felesleges zsírszövetet és szükség esetén petyhüdt, megnyúlt és ráncosodó bőrfelesleget is. Azonban tokaplasztikával az arc és a nyak bőrének a megereszkedése nem korrigálható. Fontos, hogy a korrekció illeszkedjen az arc és a nyak harmóniájába, ezért előfordul, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez egyéb beavatkozásokkal, pl. nyakplasztikával vagy arcplasztikával együtt végezzük. Ennek köszönhetően a műtét után nemcsak az áll alatti bőr lesz ismét feszes és sima, hanem évekkel fiatalabb megjelenést ad az egész arcnak és nyaknak.

A műtét menete

A tokaplasztikát minden esetben sebészeti konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebészünk felméri az állapotodat és meghatározza a beavatkozás módját. A tokaplasztika kis és közepes toka esetén helyettesíthető zsírleszívással (illetve műtét nélküli megoldásunk, a Belkyra zsírbontó injekció), ha azonban az adott területen a bőr már megereszkedett, bőrfelvarrásra is szükség van. Ez esetben az itt elhelyezkedő bőr alatti zsírfelesleggel a lógó bőrredő is eltávolításra kerül. Az eltávolítást az áll alatti redőben ejtett rejtett metszéseken át végezzük. Szükség esetén a toka oldalán redőt alkotó, petyhüdt felületes nyakizmot is megfeszítjük, majd a bőrt és a bőr alatti szöveteket a megfelelő irányba húzva kívánatos mélységűre igazítjuk a nyak-áll kontúrt.

A műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhető. Az érzéstelenítő injekció szokásos kellemetlenségein túl a műtét teljesen fájdalommentes és 1-1,5 órát vesz igénybe. Altatásos beavatkozás előtt laborvizsgálatokra és EKG, esetenként mellkasröntgen elvégzésére van szükség, a műtét hossza 0,5-1 óra. A műtét végén szívócsövet helyezünk be az képződő váladék elvezetése céljából és rugalmas nyomókötést helyezünk fel a bevérzések minimalizálására.

Beavatkozás utáni teendők

Altatásos beavatkozás után egy éjszakát kell klinikánkon töltened. A kötést 1-2 hétig kell viselned, eltávolítása után munkába is állhatsz, de a fizikai megerőltetést 4-6 hétig kerülnöd kell. Varratszedésre általában 2 hét után kerül sor. A varratok mindig rejtett helyre kerülnek és a heg alig észrevehetőre halványodik. A műtét után számítanod kell a bevérzés okozta bőrelszíneződésre és duzzanatra. Ezek felszívódási ideje max. 2-3 hét. A tokaplasztika végleges eredménye általában a teljes duzzanat megszűnte után látható. A rendszeres kontrollok időpontjáról plasztikai sebészed tájékoztat majd.

A legjobb eredmény érdekében...

  • Tartsd be pontosan az orvos utasításait.
  • Kiemelten figyelj a kíméletes életmódra.
  • Az eredmény megőrzése érdekében alkalmazz bőrfeszesítő, fenntartó orvos-esztétikai kezeléseket.
  • A beavatkozás után a heget kb. 1 évig napfényvédővel óvd az erős napfénytől, szoláriumtól.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?

A tokaplasztika is sebészeti beavatkozás, így ez is szövődményekkel járhat, de ritkán fordulnak elő. leggyakoribb toka átmeneti duzzanata, vérömleny, gyulladás, ám ezek idejében felismerve kezelhetők. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

Plasztikai sebészünk és az egész személyzet arra törekszik, hogy a műtéttel lehető legjobb eredményt érjék el, és hogy klinikánkon a lehető legkényelmesebben és a legnagyobb biztonságban érezd magad.

 

Árak

Tokaplasztika 420 000 Ft-tól
« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben