Szemhéjplasztika

Neked ajánljuk a szemhéjplasztikát:

 • ha minimális plasztikai beavatkozással látványos eredményt szeretnél,
 • ha frissebb, fiatalosabb tekintetre vágysz,
 • ha a szemkörnyéki táskáktól vagy a lógó szemhéjadtól mindig fáradtnak és idősebbnek nézel ki a korodnál,
 • ha egyéb arcesztétikai beavatkozásokkal már nem érhető el látványos eredmény,
 • ha vissza szeretnéd nyerni önbizalmad.

Felső szemhéjplasztika

 • A legkisebb plasztikai beavatkozás,
 • a szem nagyobbnak látszik, fiatalabb szemkörnyék,
 • látványos eredmény.

Neked ajánljuk a felső szemhéjplasztikát:

 • ha megereszkedett a szemhéjad, 
 • ha zavar a látásban, hogy bőröd rálóg a szemhéjadra,
 • ha már nem tudod sminkelni a szemhéjadat a megereszkedés és a ráncok miatt.

Alsó szemhéjplasztika

 • Látványos szemkörnyék-fiatalítás, 
 • hosszan tartó eredmény.

Neked ajánljuk az alsó szemhéjplasztikát:

 • ha a szemed alatt ráncos és megnyúlt a bőröd,
 • ha nemcsak a szemed alatti lógó bőrtől, hanem a táskáktól is szeretnél megszabadulni,
 • ha fiatalosabb, kipihentebb kinézetre vágysz.

Kérj időpontot konzultációra!

Bővebben

A szemkörnyék az a része arcunknak, ami a legtöbb figyelmet kapja az emberi interakciók során. Itt jelentkeznek az először az öregedés első jelei, ezért megfelelő ápolása, illetve fiatalon tartása különösen fontos. Az idő múlásával a szemkörnyék bőre tovább vékonyodik, a kötőszövet meglazul, ez eredményezi, hogy a szemhéj bőre megnyúlik, ráncossá válik és megereszkedik, ami sokszor nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem a látásban is zavaró lehet. Ezek a problémák könnyedén megoldhatók a legkisebb plasztikai beavatkozásnak minősülő – ám az egyik legnagyobb eredménnyel járó – szemhéj- vagy szemöldökplasztikával.

A szemhéj- és szemöldökplasztika egyike a legnépszerűbb plasztikai eljárásoknak, hiszen nem jelent nagy fizikális megterhelést a páciens részére, mégis látványos, szembetűnő változást, évekkel fiatalabb hatást érhetünk el általa. A számodra megfelelő beavatkozás kiválasztásához szükséges egy konzultáció a plasztikai sebésszel, hogy megállapítsa, hogy a szemhéjból kell-e eltávolítani egy kisebb bőrrészt, vagy elegendő lehet a szemöldök megemelése is. A szemhéj- és szemöldökplasztika műtétek egyik esetben sem vesznek igénybe 1,5-2 óránál több időt, és általában helyi érzéstelenítésben (igény esetén altatásban is) végezhetők.
A felső- és alsó szemhéjplasztika végezhető együtt és külön-külön is. A műtétek eredménye kor- és bőrtípus függő, de számos egyéb tényező is befolyásolhatja a végeredményt, ezért kérünk, elégedettséged biztosítása érdekében konzultálj plasztikai sebészünkkel

Mi történik a felső szemhéjplasztika során?
A felső szemhéjból bőrkimetszésre kerül a felesleges bőrszövet, melynek eredményeképp a megmaradt bőr feszessé válik. A kimetszendő bőr mennyiségét a páciens és az orvos közösen döntik el a műtétet megelőző konzultáción. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentes és mindössze 1órát vesz igénybe. A sebet vékony ragasztócsíkkal takarjuk le. Varratszedésre általában 5 nap után kerülhet sor.

Meddig tart a felépülés?
Fontos előre tudni, hogy a szem környéke nagyon érzékeny terület, ezért előfordulhat kisebb-nagyobb bevérzés, melyek felszívódási idejére 2 hetet kell számolni. A lábadozás ideje alatt az egész szemkörnyék napszemüveggel eltakarható. A keletkező vékony hegvonal 2-3 hét után szinte alig látható. A beavatkozás eredményeként a megereszkedett bőr, a szemhéj körüli ráncaid eltűnnek, egész arcod fiatalosabbá válik.A szemhéjplasztika után 2 hétig a szemkörnyéken duzzanat és elszíneződés várható.

Mi történik az alsó szemhéjplasztika során?
Az alsó szemhéjplasztika csak nagyobb redő, ránc vagy szemek alatti táskák megjelenése miatt megnyúlt bőrredő eltávolítására javasolt. Ez esetben a helyi érzéstelenítést követően a szempillasor tövében ejtenek metszést a bőrön, hogy a felesleges bőrt kivágják az esztétikus végeredmény érdekében. Amennyiben szükséges, a zsírsérv okozta „táskák”, a felesleges zsírszövet eltávolítására is sor kerül. Így szemkörnyéked garantáltan évekkel fiatalosabb lesz, és a beavatkozás hatására az öregedési folyamat is lelassul.

Meddig tart a felépülés?
A műtét során a varratot vékony ragasztócsíkokkal fedik be, a varratszedés általában a műtét utáni 5. napon lehetséges. Számítanod kell rá, hogy a szemhéjplasztika után 2 hétig a szemkörnyéken duzzanat és elszíneződés várható, de ez napszemüveggel könnyedén eltakarható és a varratszedés után néhány nappal már sminkelhető is a terület.

Mit tehetsz Te a legjobb eredmény érdekében?

 • Tartsd be pontosan az orvos utasításait!
 • Ne emelj nehezet, kerüld az erős fizikai megterhelést, lehajlást.
 • Min. 2 hétig ne végezz testedzést.
 • Az első két hétben viselj sötét napszemüveget, hogy védd a szemed az irritációtól.

Kérj időpontot konzultációra a 0630 545 4159-es telefonszámon vagy online!

« Vissza az előző oldalra
Időpontfoglalás
Konzultáció 12 000 Ft *

Teljes árlista

* A konzultációs díj jóváírásra kerül a műtét árából, amennyiben a műtét fél éven belül megvalósul klinikánkon.
A feltüntetett műtéti árak tájékoztató jellegűek. A végleges ár a konzultáció során kerül meghatározásra. Plasztikai sebészeink minden páciensünk egyedi igényeit figyelembe véve választják meg az optimális műtéti eljárást, ezért ennek megfelelően áraink is személyre szabottak.

×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben