Orrplasztika

Az arc egyik legszembeötlőbb része ezért mérete és alakja nagyban befolyásolja megjelenésünket. Ha nem ideális, zavaróan befolyásolja arcunk harmóniáját. A veleszületett vagy baleset következményeként szerzett deformitások akár pszichés problémákat, komplexusokat is okozhatnak. Az archoz leginkább illő forma kialakítása orrplasztikával lehetséges - legyen szó kisebb korrekcióról vagy egy teljesen új orrforma kialakításáról, minden esetben látványos és tartós megoldást jelent.

Bővebben

Mi az orrplasztika eredménye?

Az orrplasztikával tartós eredményt érhetsz el. A műtét során nemcsak az orrod alakja, hanem mérete is változtatható, kisebbíthető vagy nagyobbítható - rövidíthető vagy hosszabbítható az arcformádnak és igényeidnek, elképzeléseidnek megfelelően. A korrekció előnyössé varázsolja megjelenésed és helyreállítja az önbizalmad.

A műtét menete

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebészünk tájékoztatást ad a lehetőségeket és az igényeket figyelembe véve a műtét menetéről és az elérhető eredményről. Az orrplasztika bonyolult beavatkozás, az orvos részéről pontos tervezést igényel. A műtéti tervet mindig személyre szabottan készítjük el. A többféle metszési lehetőség, ill. a deformitások megszüntetésére szolgáló technika közül mindig a legcélravezetőbbet választjuk - azt, amelyik a leginkább szolgálja a kívánt eredmény elérését. Az orrplasztika során többnyire az orrnyílásokon belül, a nyálkahártya felől rejtetten végezzük a metszéseket, így külső heg nyoma egyáltalán nem marad látható. Ezt zárt orrplasztikának nevezzük. Bizonyos esetekben azonban a külső metszés elengedhetetlen, ekkor az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén ejtjük a bemetszést, ami idővel szinte teljesen észrevehetetlenné válik. Az orr formázható saját porc felhasználásával, implantátum behelyezésével, sőt szükség esetén volumenpótlás céljából feltöltő anyaggal, ill. saját zsír feltöltéssel is történhet a végső formázás. Szükség esetén az orrplasztikával egyidejűleg orrsövény műtét is elvégezhető. Az orrplasztika helyi érzéstelenítésben is fájdalommentesen elvégezhető, de általában altatásban történik az egynapos sebészet szabályainak megfelelően. Ekkor a műtét előtt laborvizsgálatokra és EKG-re, esetenként mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás időtartama 1-2 óra.

Mi történik a beavatkozás után?

A műtét végén a korábban általánosan használt tampon legtöbbször elkerülhető. A legtöbb esetben általában felszívódó ún. matracöltést használunk, így a tampon és az annak eltávolításával járó kellemetlenséggel a páciensnek legtöbbször nem kell szembesülnie. A végső eredmény 6-8 hónap elteltével alakul ki. Az altatásban történő műtét után 1 éjszaka benntartózkodás javasolt, a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás követően néhány órás megfigyelés után távozhatsz klinikánkról.

Közvetlenül az orrplasztika után számítani kell szemkörnyéki duzzanat, esetenként kisebb bevérzés kialakulására, ami 10-14 alatt felszívódik. Két hét elteltével már biztosan munkába lehet állni.

A legjobb eredmény érdekében:

  • az orvos utasításait be kell tartani,
  • 2 hétig kerülendő mindenféle fizikai megerőltetés,
  • könnyebb testmozgás 3 hét, megerőltetőbb testedzés 6 hét elteltével végezhető,
  • 2 hónapig kerülendő a szoláriumozás, napozás és szaunázás.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?

A szövődmények esélye is igen csekély. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

Árak:

  • Konzultáció: 12000 Ft, a műtét megvalósulása esetén ingyenes

 


  
  

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben