Mellnagyobbítás

Formásabb, teltebb mellek

Fiatalosabb megjelenés, pozitív kisugárzás

Megtaláljuk az igényeidhez és testalkatodhoz leginkább illeszkedő megoldást
 

Neked ajánljuk a mellnagyobbítást:

 • ha úgy érzed, testalkatodhoz képest túl kicsi a melled
 • ha már nem olyan feszes és dús a kebled, mint korábban
 • ha nőiesebb megjelenést szeretnél, push-up melltartó nélkül

Kérj időpontot konzultációra!

Bővebben

A mellplasztikán belül a mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb beavatkozás.

Milyen eredménnyel jár a mellnagyobbítás?

A beavatkozás az egész megjelenésedre pozitív hatással lehet. Olyan ruhákat is magabiztosan viselhetsz majd, melyeket a beavatkozás előtt nem mertél felvenni. Akár az arcplasztika, arcesztétikai kezelések, a mellnagyobbítás is fiatalosabb, magabiztosabb megjelenést biztosít.

Hogyan történik a mellnagyobbítás?

 • implantátum behelyezésével
 • zsírátültetéssel

Mit kell tudni az implantátumokról?

A mellimplantátumok méretük, alakjuk, felszínük kialakításában különböznek egymástól. Rendkívül széles választék áll rendelkezésre, így plasztikai sebészeddel ki tudjátok választani az igényeidnek, testalkatodnak, egyéni adottságaidnak a legmegfelelőbbet. Az implantátumok fala egy erős szilikon burok és általában kohezív szilikon géllel vannak töltve. Ezek lágy állagúak, tapintásuk olyan, akár egy női mellé. A kohezív gél még egy hatalmas előnnyel bír: az implantátum külső burkolatának esetleges sérülése esetén sem folyik ki a tokból.

Az implantátumok felszíne lehet teljesen sima, vagy különböző mértékben érdes, textúrált. Leginkább a mikrotextúrált és nanotextúrált felületű alkalmazását preferáljuk. Az implantátum behelyezése után a szervezet az idegen anyag körül létrehoz egy kapszulát, mely a legtöbb esetben puha marad, viszont kis százalékban, de fennáll a veszélye a megkeményedésnek, ami panaszokat okozhat.

Az implantátum formája lehet kerek vagy csepp alakú, ún. anatómiai kialakítású. A különbség az, hogy a csepp alakú implantátumok jobban hasonlítanak a mell természetes formájához, viszont elmozdulás esetén a mell alakját egyenetlenné változtatja. Klinikánkon a kiváló minőségű Motiva, Natrelle és Polytech implantátumokat használjuk.
Bármely típusról is legyen szó, a jól megválasztott implantátum tartós megelégedettséggel tölt majd el.

Hogyan történik implantátumos mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás egynapos sebészeti beavatkozásként altatásban történik, a műtét másnapján a páciens hazamehet. A műtét előtt laborvizsgálatra, EKG-re, emlő ultrahangra, illetve 40 éves kor felett mellkasröntgenre, mammográfiai vizsgálatra van szükség. Az implantátum behelyezése legtöbbször a mell alatti redőben ejtett metszés felől történik, de lehetőség van a hónalj felől vagy a bimbóudvar körül ejtett metszés alkalmazására is. Az implantátumot a mirigy vagy az izom alá is be lehet helyezni. A behelyezés módja egyénre szabott, a műtétet megelőző konzultáció során dől el.

Kérj időpontot konzultációra a 0630 545 4159-es telefonszámon vagy online!

Hogyan történik a zsírátültetéses mellnagyobbítás?

A zsírátültetés a mellnagyobbítás természetes formája, mely során az emberi szervezetben megtalálható saját zsírszövetet használjuk fel. A műtét két részből áll: először megtörténik a kíméletes BodyJet technikával a zsírleszívás valamely testrészről, majd a zsír feltöltése a mell területére. A BodyJet technológiának köszönhetően rendkívül eredményesen ültethetőek át a zsírsejtek a mellbe: míg az általános zsírátültetésnél az átültetett zsírsejtek 50-70%-a marad meg tartósan, a BodyJet technológiának köszönhetően a zsírsejtek 80% beépül. Mégis előfordulhat, hogy a látványos eredmény, a megfelelő mennyiség betöltése érdekében a műtétet ismételni kell.

A zsírátültetéses mellnagyobbítás inkább formálja, teltebbé varázsolja a melleket. Ideális alakformáló eljárás, hiszen a nemkívánatos helyen lévő zsírszövetet áthelyezzük a melledbe, hogy az kerekebbé, dúsabbá váljon.

Mely esetekben ajánljuk?

Azoknak ajánljuk, akik csak kisebb mértékű változást szeretnének a mellükön, vagy tartózkodnak testidegen anyag beültetésétől. A saját zsírral történő mellnagyobbítás, mellformázás nagy előnyei, hogy vágás és maradandó heg nélküli beavatkozás, és ennek köszönhetően a felépülési idő és a fájdalom is jelentősen kisebb, mint az implantátum behelyezése után. Továbbá hatékony megoldást nyújt akkor is, ha a mellbe helyezett implantátum formája nagyon kivehető, ekkor az implantátumos mellnagyobbítás korrigálható a saját zsírral.

Bővebb információ a zsírátültetésről.

Mi történik a műtét után?

 • A felépülési idő kb. 4-6 hét, viszont 1 hét után akár már munkába is állhatsz.
 • A műtétet követő 4 hétben szigorúan kompressziós melltartót kell viselned (mert ekkor a legmagasabb az implantátumok elmozdulásának veszélye), majd a legjobb eredmény érdekében további 1 hónapig érdemes ezt a melltartót hordanod.
 • Fontos, hogy a nehéz fizikai munkát és a sportolást 6-8 hétig kerüld.
 • A mellnagyobbítás akár implantátummal akár zsírátültetéssel történik, nincs hatással a terhességre, szoptatásra.

Milyen kockázatokkal jár a mellnagyobbítás?

 • A műtét során hegek keletkeznek, melyek az idő múlásával halványodnak, de teljes mértékben sosem tűnnek el.
 • A műtét után a sebgyógyulás is problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye. 
 • A mell területén érzésváltozás következik be, mely kb. 2 hónapon belül megszűnik.
 • Az implantátum elmozdulhat, melyet újabb műtéttel lehet korrigálni.
 • Felléphet a fokozott tokosodás: az implantátum behelyezés után a szervezet létrehoz körülötte egy kapszulát, mely bizonyos esetekben megvastagodhat, ami panaszokat okozhat, összenyomhatja az implantátumot.

A mellnagyobbítás számos esetben javítja az életminőséget, hozzásegít pszichés problémák sikeres megoldáshoz is!

Kérj időpontot konzultációra plasztikai sebészeinkhez a 0630 545 4159-es telefonszámon, hogy közösen megtaláljátok a számodra legmegfelelőbb mellnagyobbítási módot.

Így a műtét után olyan külsővel távozhatsz, amilyenre mindig is vágytál!

Árak

Mellnagyobítás implantátum nélkül       540 000 Ft-tól    
Implantátum 220 000 - 300 000 Ft    
Mellnagyobbítás zsírátültetéssel  700 000 Ft-tól
« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben