Mellhelyreállítás

mellhelyreallitas

Teljes mellhelyreállítást vagy mellrekonstrukciót akkor végzünk, ha betegség miatt eltávolították az egyik, vagy mindkét mellet.

Történhet:

  • implantátum behelyezésével
  • saját élőszövetek áthelyezésével

A módszer kiválasztása a beavatkozást megelőző konzultáció során dől el. Az első esetben a melldomborulat ún. szövettágító implantátum beültetéssel kerül kialakításra. A második estben a páciens saját szöveteiből – leggyakrabban hátizom vagy hasi lebeny áthelyezéssel – pótoljuk a hiányzó mellet. Ezt a technikát lebeny-átültetésnek nevezzük.

A természetesebb és hatás érdekében mindkét műtéti technika kiegészíthető zsírátültetéssel, mely azon túl, hogy térfogatnövelő hatású, a saját zsírban található őssejteknek köszönhetően a gyógyulási folyamatot is segíti.  Ilyenkor az alhas, csípő vagy a comb területéről történik a zsírleszívás, majd a zsírszövetet áthelyezzük a mell területére. Centrumunkban az országban egyedülálló BodyJet technikával történik a zsírleszívás, ami a leszívott zsírsejtek életképességét a további zsírátültetésre jelentősen megnöveli.

A műtét során a másik mellhez igazodó mellet alakítunk ki. A teljes mell pótlása minimum két műtéttel valósítható meg. Általában az első műtétet követő 4-6 hónap elteltével, amikor a helyreállított emlő formája véglegesen kialakul, a második műtét során a mellbimbó és a bimbóudvar pótlását, illetve szükség esetén az ellenoldali mell korrekcióját végezzük. Nem ritka, hogy a végleges eredmény egy műtéti sorozatot követően alakul ki, mely kb. 2-3 beavatkozást tartalmaz és 1-2 év alatt valósítható meg.

A  mellek közötti aszimmetria megszüntetésének egyik módja a kisebb mell saját zsírral vagy implantátummal való nagyobbítása, vagy lehetséges a nagyobb mell kisebbítése.

A mellhelyreállító műtétnek TB által támogatott formája is van, ahol hosszú várakozási idővel kell számolni.

« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben