Állplasztika

allplasztika

Sokan érzik úgy, hogy állvonaluk nem elég hangsúlyos, nem keretezi az arcukat, így az egybeolvad a nyakukkal. Az állplasztika célja az arc harmonikus arányainak a helyreállítása. Szolgálhat az idősödő arc vonalainak megfiatalítására, vagy sérülés okozta, ill. veleszületett aszimmetria, aránytalanság megszüntetésére, állnagyobbítás vagy kisebbítés révén. Elvégezhető önálló műtétként, vagy más korrekciókkal – tokaplasztikával, nyakplasztikával – együttesen. Az állplasztika népszerűsége az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett: a legújabb adatok szerint az Egyesült Államokban a plasztikai sebészet legdinamikusabban fejlődő területe tavaly az állplasztika volt. A férfiak és nők körében egyaránt népszerű trend, hiszen az áll vonala az egész arc arányait és karakterét meghatározza.

Az arányos áll

  • Orr-ajak-áll vonal: az arcélen lefelé vezető vonalnak érinti az orrot, a felső ajak legkiemelkedőbb részét. Akkor arányos az arc, ha ettől a vonaltól 3 mm-rel beljebb van az áll legkiemelkedőbb része.
  • Akkor az arányos arc, ha a függőleges vonal a felső és alsó ajak legkiemelkedőbb pontjait köti össze – alsó ajak 2-3 mm-rel beljebb van, mit a felső - és érinti az áll elülső részének legkiállóbb pontját.

Hogyan történhet az állplasztika?

  • Zsírátültetéssel: saját zsírfeltöltéssel teljesen természetes anyag használatával, műtéti metszések nélkül hangsúlyozható az áll formája. Klinikánkon az országban egyedülálló a BODYJET zsírleszívó technika alkalmazásával, mely tökéletesen életképes zsírsejteket biztosít a beavatkozáshoz.
  • Hyaluronsavval,
  • Radiesse töltőanyaggal.

A műtét menete

Az állplasztika előtti konzultáción plasztikai sebészünk felvázolja korrekciós lehetőségeket és kiválasztásra kerül az optimális műtéti eljárás. A zsírátültetéssel történő a korrekció során nincs szükség altatásra, a beavatkozás 1-1,5 óra alatt elvégezhető. Először a zsír leszívására kerül sor - a hasról vagy a belső combról -, az országban egyedülálló, legkorszerűbb berendezés segítségével, majd a megtisztított zsírsejteket befecskendezik az áll területére, a kívánt alakúra formálva azt. 

Mi történik a beavatkozás után?

A beavatkozás végén felhelyezzük a ragasztókat, a speciális kötést, ami megakadályozza a betöltött zsír elmozdulását, míg megfelelő helyzetben nem rögzül. A helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás után haza lehet menni. Az áll 2-3 napig még enyhén fájdalmas, duzzadt, és véraláfutásos lesz, de ezek a kellemetlenségek pár nap alatt megszűnnek. A plasztikai beavatkozás után rendszeres kontrollra van szükség, melynek időpontjairól a plasztikai sebész tájékoztat.

A legjobb eredmény érdekében..

  • Az első napokban fölpolcolt háttal kell aludni és lehetőleg folyékony állagú, pépes vagy könnyen rágható ételeket fogyasztani.
  • Az első két hétben tilos megerőltető fizikai tevékenységet végezni, ezután pedig fokozatosan lehet visszatérni a korábbi életritmushoz.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?

Mint minden műtéti beavatkozásnak, az állplasztikának is lehetnek szövődményei, de mivel ez a beavatkozás rutin műtétnek számít, komplikációk esélye igen kicsi. Ha mégis szövődmény lépne fel az esetleges gyulladás, sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés lehet. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

 

Árak

Állplasztika        egyéni ár
« Vissza az előző oldalra

Online fizetés

Fizetés indítása
×
Kattintson a képen a kezelni kívánt területre! Kezelések férfiaknak Kezeléseink teljes listája
girl
Figyelem, az oldalon cookie-kat (sütiket) használunk. Bővebb információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz. Rendben